5 Stappen om de waarde van een community te bepalen

Bestuurders en directieleden willen begrijpen of zij in een community dienen te investeren. Wat is de waarde van jouw community? Hoe weet je of een community waarde toevoegt aan jouw organisatie? Ik ga nog een stap verder …… hoe weet je of een community waarde toevoegt aan (toekomstige) leden die er vanuit een individueel of organisatie belang in participeren?

Een community voegt waarde toe voor alle belanghebbenden!

Een community moet in mijn optiek waarde toevoegen voor iedereen, dus niet alleen voor de organisatie die ‘m opzet. En om eerlijk te zijn …. zo is het in Nederland nog wel vaak gesteld. Tijd dus om met een aanpak te komen waarmee je met alle belanghebbenden van binnen en buiten jouw organisatie de waarde inzichtelijk maakt en tegelijkertijd draagvlak creëert voor de investering en een succesvolle implementatie. De 5 stappen van het Benefit Co-creation Framework helpen je daarbij!

Benefit Co-creation Framework- Infographic

5 Stappen om de waarde van een community te bepalen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hier is een interessant interview over de community als business model voor groei

En dat een succesvolle community een business model voor groei kan zijn, blijkt uit een recent podcast interview met waardemanagement expert Arja Kapitein.

Alle ingrediënten om een business case te bouwen

Met behulp van de 5 stappen in het Benefit Co-creation Framework en deze inzichten in de variabele en vaste kosten van een community heb je alle ingrediënten om een business case te maken en budget te krijgen om met de community aan de slag te gaan.

Help je mij dit artikel te delen?

Vergeet niet om dit artikel te delen met je netwerk door op Tweet, Like, Share of Google+ knoppen onderaan deze pagina te klikken, zodat ook jouw relaties ervan kunnen profiteren.