7 Manieren om iedere meeting te fascineren

Er wordt heel wat ‘gemeet’. Je zit al tot over je oren in het werk. En als je dan ook nog eens tijd moet vrijmaken voor een meeting of een workshop, is het wel belangrijk dat deze interessant en inspirerend is. Kortom, een sessie die energie geeft om met elkaar steeds een stukje verder te komen met de ambities, de resultaten en de acties die je wilt realiseren. Hoe heerlijk zou dit zijn!

De realiteit echter is dat we gefrustreerd uit meetings komen en er zelfs ziek van kunnen worden. 80% Van de meetings frustreert en slechts 20% is positief en productief! Tijd is het enigste schaarse goed dat we hebben. Begrijp jij dan nog waarom we zo met elkaars tijd omgaan? Waarom doen we elkaar dat aan? Hoe lossen we dat met elkaar op?

How to fascinate

Ik ben een fan van het ‘How to fascinate’ gedachtegoed van Sally Hogshead. Ken je dat? Dit gedachtegoed gaat ervan uit hoe de wereld JOU ziet en hoe JIJ de wereld kunt fascineren vanuit je natuurlijke kracht. En dat is echt super gaaf! Hoe werkt het zal je je afvragen? Dat leg ik je graag uit.

Drie maanden geleden deed ik een test bij Sally. Daaruit kwam naar voren dat de primaire trigger waarmee ik anderen fascineer PASSIE is. Er zijn 7 triggers en voor iedereen kan dat dus weer anders zijn. Maar WoW, als je je daarvan bewust bent dan wil je niet weten wat je overkomt! In al m’n communicatie, dus ook in mijn meetings en workshops, zet ik passie in. Zonder dat het je enige moeite kost raakt iedereen in de ban van je zienswijze, je verhaal, je ideeën en je acties. En dan ontstaat de maakkracht die je als team nodig hebt om te bereiken wat je wil.

De grootste waarde die je kunt toevoegen is door gewoon meer jezelf te zijn!

Stel je nu eens voor ….
Je hebt deze week een grote meeting. Alle ogen zijn op jou gericht. Je begint je verhaal en …. je bent fascinerend. In plaats van afgeleid te worden door mobieltjes, e-mails en andere zaken die nog gedaan moeten worden, raakt iedereen in de ruimte in de ban van jou en je ideeën. Wat een FOCUS!

7 Triggers om fascinatie in iedere meeting te brengen

Hier zijn 7 verschillende manieren om een positieve reactie bij mensen te triggeren om tot een meeting te komen die energie geeft.

  • POWER: Ben een autoriteit met een sterke mening.
  • PASSION: Maak een emotionele band door een persoonlijke benadering.
  • PRESTIGE: Vergroot de verwachtingen van de groep door het stellen van hoge doelen.
  • ALARM: Beoordeel potentiële problemen.
  • MYSTIQUE: Luister voordat je je eigen ideeën deelt.
  • REBELLION: Verwerk een creatief voorbeeld om een vonk te laten overgaan voor een nieuwe aanpak.
  • TRUST: Blijf bij je bestaande en vertrouwde pad.

Je volgende stap:

Gebruik jij een van deze triggers al meer dan de anderen? Dan is dat je primaire trigger. Welke is het? Mystique? Passion? Rebellion?

Experimenteer er eens mee door deze primaire trigger in je eerstvolgende meeting in te zetten. Sta er bij stil hoe je met je natuurlijke persoonlijkheid de aandacht kunt krijgen in een omgeving die snel afgeleid is. Je zult er verstelt van staan hoe je team dan beter op elkaar afstemt en meer actie wil ondernemen.

Uitingen van fascinatie in de praktijk

“Super! Geeft energie.”
“Inspirerende workshop die uitstekend handvatten biedt.”
“Persoonlijk heb ik er veel aan gehad, ‘t was een feestje.”

Zomaar een greep uit de reacties van deelnemers aan onze workshop van 2 weken geleden. En omdat we zelf ook energie krijgen van gefascineerde en geïnspireerde mensen organiseren we op 31 januari 2014, voor 8 deelnemers, de volgende workshop ‘Business Development door co-creatie met klanten, medewerkers en partners’.

Kijk hier of het iets is waar je nu behoefte aan hebt.

Ik zou het hartstikke leuk vinden als je hieronder een reactie achterlaat hoe jij fascineert. Zodat we meer mensen bereiken om meer inspirerende meetings te hebben.