Co-creatie van duurzame producten

Op de Dag van de Duurzaamheid van 11 november j.l. kwam The Next Co-creator – een co-creation learning platform – voor de 7de keer bij elkaar. 22 Deelnemers co-creëerden de ideale propositie voor de Flex Work Trolly en kwamen met ideeën om de ontwikkeling ervan gefund te krijgen.

Duurzaam ondernemen en innoveren

Om de context van duurzaam ondernemen en innoveren helder op het vizier te krijgen leidde Berend Aanraad van The Flexible Platform de workshop in. Co-creatie is volgens hem de weg naar duurzaam ondernemen maar dat vraagt om systeemdenken vanuit een gedeeld begrip. In zijn presentatie ligt hij het 5 Level Model toe, dat over de hele wereld door organisaties gebruikt wordt om tot duurzame successen te komen.

Co-creatie met recycled materiaal

Nick de Heer van We Beat the Mountain neemt het stokje over en vertelt hoe zij de afvalberg bestrijden door van recycled materiaal producten te maken en deze te verkopen. Ook de Flex Work Trolly draagt daaraan bij. Het idee is ontstaan uit de frustratie die het nieuwe werken ook met zich meebrengt. De tekeningen liggen er, maar hoe ziet de ideale propositie van van de Trolly eruit. De 22 deelnemers, allen professionals uit organisaties die met het nieuwe werken in min of meerdere mate te maken hebben, gingen ermee aan de slag.

Ideeën voor funding

In minder dan 4 uur was de propositie helder en waren er 4 ideeën voor funding die eruit sprongen, vanwege de duurzame en co-creatieve aspecten die erin zitten. De resultaten van deze leerzame en inspirerende workshop zijn vastgelegd in een report-out. Deze report-out, de presentatie met het 5 Level Model en een foto-impressie van The Next Co-creator staan nu op de site.