Nieuw B2B sociaal netwerk

Er is weer een nieuw B2B sociaal netwerk ontstaan. Springwise kwam afgelopen week in haar wekelijkse ‘Ondernemers ideeën’ met ExploreB2B, een content gebaseerde community. De ambitie is dat via ExploreB2B verbindingen tussen bedrijven en individuen leiden tot zakelijke samenwerking.

Hoe werkt het?

Informatie vorm het hart van de ExploreB2B community:

  • gebruikers kunnen zich gratis registreren voor toegang tot de site;
  • gebruikers artikelen tonen hun expertise of standpunt over een onderwerp;
  • andere gebruikers kunnen op hun beurt zoeken naar expertise, deze bekijken en commentaar geven de inhoud en in gesprek gaan met de schrijver of anderen die reageren.

Daarnaast heeft het netwerk ook een prikbord functie. Bedrijven kunnen een bijdrage leveren en de inhoud bekijken om potentiële medewerkers te vinden.

Wat voegt dit netwerk toe?

De gedachte achter dit netwerk is goed. Het kan bedrijven helpen in drie van hun meest kritische taken:

  • afstemmen van mensen en middelen op de strategische doelstellingen;
  • het uitvoeren van essentiële processen;
  • aanpassen aan marktveranderingen.

Zakelijke samenwerking vraagt meer dan een blog

Als ik zie welke content er nu op staat dan is exploreB2B (nog) niet meer als een blog die zich nog moet gaan vullen. Leiders van bedrijven die tot zakelijke samenwerking willen komen dienen via een analyse van dit netwerk snel zicht te krijgen op de mensen, ideeën en relaties die er tot hun beschikking staan. Zodat zij nauwkeurig kunnen bepalen met welke talenten zij een connectie moeten aangaan om met gerichte investeringen specifieke doelen te bereiken.

Kortom, het is mij niet helder hoe ExploreB2B bedrijven en individuen echt helpt om hun performance en groei te bereiken langs de weg van samenwerking.

B2B Communities in Nederland

Yeon deed onderzoek naar B2B online communities in Nederland. Een aantal voorbeelden:

Nu ben jij aan zet!

Plaats je reactie hieronder in het commentaarveld! Welke goede voorbeelden van B2B online communities ken jij? Jouw lessen kunnen anderen weer inspireren…

Dank je voor jouw inspiratie!