Onze grootste uitdaging!

De grootste uitdaging waar we met z’n allen voor staan. Dat is het hebben van te weinig aandacht. Je kunt het (af)leren. En daar kun je niet snel genoeg aan beginnen!

Herkenbare context?

Schets van een gewone werkdag :
9.00   : Werkgroep ‘Persoonlijke Aandacht’
10.00 : Werkgroep interne communicatie ‘Customer experience programma’
10.30 : Werkgroep ‘Business case en portfoliomanagement’
11.30 : Afstemmen customer experience ideeën met een business unit
12.00 : Lunchafspraak met Informatie Manager
12.30 : Bila met senior user van de werkgroep ‘Handbagage’
13.00 : Bila met programma manager ‘Customer experience programma’
13.30 : Werkgroep ‘Handbagage’
14.30 : Werkgroep ‘Memorable momenten’
14.30 : Mails afhandelen
15.30 : Eigenlijk nog alles uitwerken maar geen aandacht meer voor!

Zelfbewustzijn

Thuisgekomen ben ik een uurtje gaan mediteren om mijn hoofd te legen en tot rust te komen. En daarna werd het zo helder als wat. Deze manier van werken is funest voor jezelf, elkaar en de performance van de organisatie. Dit is niet wat we met elkaar moeten willen. Ik in ieder geval niet en ik ga stoppen met deze gekte. Tijd voor concentratie en focus …. tijd voor aandacht.

Flow

Je aandacht wordt continue afgeleid. Doordat je met teveel dingen bezig bent. Of dat je in te korte tijd teveel wilt doen. Daardoor verlies je focus en verhoog je je stress. Met als gevolg dat je minder performt dan je in je hebt. Je kunt je er zelfs ongelukkig door gaan voelen. Als je dat tij weet te keren en je weer in volledige aandacht en focus komt, ontstaat er iets heel moois …… flow. Flow is dat moment waar je:

  • 100% aandacht hebt;
  • oneindige energie voelt;
  • vaardigheden maximaal zijn afgestemd op jezelf en anderen;
  • de extase voelt van ‘je goed voelen’.

Tijdens een online college van Daniel Coleman maakte ik deze schets. Het licht het verband dat ik hierboven beschrijf tussen performance en stress, wat mij betreft helder toe.

Onze grootste uitdaging!

Veranderen

De technologie neemt toe en daarmee de hoeveelheid informatie die we over ons heen uitgestort krijgen. De bezetting met vast personeel in organisaties wordt laag gehouden, terwijl de projecten waaraan we werken zich opstapelen. Onze aandacht versnipperd en dat heeft grote gevolgen voor de prestaties van ons allemaal. We kunnen die versnippering van aandacht en derhalve dat gebrek aan focus stopzetten. Door te beginnen bij jezelf. Ik doe dat bijvoorbeeld door mijn innerlijke rust te vinden. Me meer en meer daardoor te laten leiden. Dat is een uitdagende en zeer inspirerende transformatie die me steeds beter afstemt op het onbekende wat gaat komen. Laat maar komen!

Wat heeft dit met co-creatie te maken?

Nu alles …. Door je innerlijk leiderschap te ontwikkelen kom je meer in het hier en nu. Dat is wat mij betreft de basis voor diepgaande co-creatiekracht. Daarover uitgebreider in een komend blog.

Tot slot

We willen toch allemaal in een flow kunnen werken? Laten we dan nu starten om meer in aandacht te zijn. Meer focus op minder dingen. Daniel Coleman inspireerde mij ermee aan de gang te gaan en zijn boodschap door te geven. Ik hoop dat je dit artikel deelt met je netwerk door op Tweet, Like, Share of Google+ knoppen onderaan deze pagina te klikken, zodat ook jouw team en relaties er geraakt door worden.

Geniet! Het leven is een grote uitdaging om te groeien.
Marieke Schoenmaker