Welke boeken over co-creatie en innovatie hebben jou geïnspireerd?

We Experience

Boeken inspireren en resulteren in interessante contacten. Ik herinner me dat ik 4 jaar geleden startte met mijn Imagineering studie; ik ontving een lijst met 12 of 15 zakelijke boeken die ik geacht werd te lezen. We verdeelden de boeken onder de cursisten en we moesten er een boeklezingen over houden. Super inspirerend om ieder zijn verhalen erover te horen. Op dat moment publiceerde ik mijn boeklezingen op slideshare. De We Experience – how to emotionally engage us and flourish – werd door ruim 15.000 mensen gelezen en werd de start voor het opzetten van een internationale community Experience Innovation waar 156 mensen lid van zijn. Zij delen regelmatig hun presentaties op het gebied van het creëren van klantervaringen met elkaar. Er ging een wereld voor me open, de wereld van sociale media. De impact die het kan hebben!

Lees en pas direct toe

Dit is één van de meest waardevolle lessen die ik leerde – nu zo vroeg in mijn carrière als ondernemer – een les die ik sindsdien voortdurend in de praktijk breng:
“lees minstens twee zakelijke boek per maand – deel deze kennis en pas de kennis direct toe!“

Favoriete co-creatie boeken

Op de foto zie je een aantal van mijn favoriete boeken. Klik op de foto om deze groter te maken en de titels te lezen. Momenteel ligt ‘The Conversation Manager’ en ‘The Power of Co-creation’ op mijn nachtkastje. The Conversation Manager leert mijn mindset te veranderen naar het voeren van dialoog in plaats van alleen maar te zenden. En The Power of Co-creation geeft mij nog meer inzichten hoe ik mijn klanten, hun klanten en hun partners kan helpen nog meer waarde uit hun co-creatie trajecten te halen.

Deel jouw favoriete boeken

En dus vraag ik mij af welke boeken over co-creatie en innovatie jou hebben geïnspireerd tijdens jouw carrière? En waarom?

Op jouw kennis!
Marieke